24 maj 2011

Lunch i midtown

Här köpte vi varsin cupcake idag, helt fantastiska!


Lunch på en uteservering 

Nom nom nom...

Skarsgård! Vilket kex

Underbart!

Nu blir det bloggevent på ett hotell i midtown. Idag rör vi oss bara i våra kvarter!
Keep you posted
Love 

2 kommentarer:

  1. Hej! Skrev en kommentar på ert inlägg från den 18e maj med lite frågor om Berkeley, skulle vara väldigt tacksam för lite svar är så himla nyfiken på Berkley och NY :) Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Heeej, förlåt för sent svar, men bättre sent än aldrig (vi har även mailat dig)
    Vi hade båda med oss pengar utöver CSN, eftersom Berkeleys studieavgift är ganska hög så måste man nästan ha det. Det beror självklart hur och var man vill bo, vi bor väldigt centralt vilket gör att våra boendekostnader är högre än exempelvis att bo i brooklyn eller New Jersey (Hoboken).
    Annars kan du kolla på FIT fashion institute of technology, de kostar bara 40,000 för två quarters vilket är ett halvår. de har även boende via skolan.

    Berkeley har ett gott rykte men skolan är väldigt lik gymnasiet i Sverige, man har många kurser samtidigt och mindre prov i varje. Det bygger mycket på att man är delaktig på lektioner och närvaro. Om du har pluggat på universitetet i Sverige kommer du förstå vad vi menar. Men det är inget negativt egentligen eftersom att man lär känna fler människor eftersom man är i skolan mycket.Det är väldigt lätt att få praktik, det kan både vara betalt eller obetald. Det är riktigt kul att plugga i New York och vi har definitivt inte ångrat oss alls. Man hinner med mycket mer än skolan. Vi går ofta ut och äter eller tar en drink på vardagskvällarna, ibland går vi ut också. På helgerna är man helt ledig vilket ger än möjlighet till mindre resor (som vi har gjort till Boston och närliggande orter). VI känner oss aldrig stressade över skolan trots att det är mycket småprov och så. Vi har pluggat 3,5 år på universitet i Stockholm vilket gör att vi har studievanan och en del förkunskaper men de som pluggat på College här är ofta yngre 19 år till exempel är inget ovanligt.

    SvaraRadera